Stará vrba svou korunu
nade mnou teď sklání
a mě přepadlo v jejím stínu
nad životem rozjímání.
Jsem či nejsem v životě
jen pouhý host,
který zažil lásku její pády,
bolest a na sebe i zlost.
Na jak dlouho mám
zde propůjčený čas,
než stářím zřídnou kosti
a zešedne můj vlas.