Nebudou znát

Nebudou znát

 

A potom noc

 

promnutá tisíci prsty

dvakrát vykastrovaných nejistot

 

a mokrá tráva

 

z pod šeptajících bot

co tiše hladí chodníky v nás

 

tam venku za okny

kde tlumíš hlas

 

kde mizíš sotva se stihnu pousmát

a vítr hltá tvoje slova

 

kde srdce nedokáží stát

a noc je volá volá volá

 

aby je úsvit našel

snad

 

pro jejich tísně co nikde nebudou

nebudou znát

Autor RadoRoh, 09.03.2024
Přečteno 85x
Tipy 24
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, terezkys, Emily Říhová, Helen Mum, martinaV, Iness, Chane, Pacik, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Moc se mi líbí. Trefa, řekl bych.

20.03.2024 22:27:33 | Jan Kacíř

líbí

ale stihneš...

14.03.2024 10:44:00 | enigman

líbí

Děkuji, to je tak krásně emotivní báseň... s pokorou jsem četla.

09.03.2024 19:42:25 | Helen Mum

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel