Červený nos, boty přes míru,
dětí je plné šapitó.
Hluchá klávesa klavíru,
klaun tváří se, že neví to.
Děti se smějí a tleskají.
Jen jedno dítě stojí venku,
škvírou ve stanu se dívá.
Nedali mu peníz, na vstupenku,
klaun tančí a zpívá.
V kleci šelmy se chystají.
Principál pilně knír si kroutí,
svoje věci artista hledá.
Muzika hraje, jak o pouti,
silák v manéži činky zvedá.
Tenťáci stavějí velikou klec.
Šelmy vbíhají divoce do manéže,
krotitel bičem svým práská.
Artista čeká, chce skočit s věže,
o něj bojí se baletka, jeho láska.
Veliký virbl; co přijde na konec ?
Klaun volá do manéže principála,
přijďte se divákům poklonit !
Z balkónu řinčivě muzika hrála:
i zítra program budeme mít !