Plout
kde štíty útesů se blyští ostřím noci
ráhnovím klouzat po nebi
praskat a sténat do emocí
a poranit se o hřeby
až první trám se vyrve z úst
jazykem plát a ze dna růst
rozvíjet ticho na ledy
lámat ho vahou vlastní lodi
zraněním trupu škaredý
tlející v rybách jako půst
slabým sem byl
na srdci
srůst