Pravda
Bosé nohy,
krvavé šlápoty
na střepech štěstí,
duše zjizvena,
žíly naběhlé od bolesti,
ruka v pěst sevřena,
pravda a dobro,
vina je sečtena,
vlastní beznaděj,
lež a nenávist,
cit nehledej.
Tak dál sám nahý chodí
soukromou sněhovou vánicí,
s trnovou korunou na hlavě
a od zdi ke zdi
a dokolečka dokola
za ruku jen s nadějí se vodí.
A jejich voda proti
ohni dál na obzoru hoří.
Komentáře (0)