Z pražského okna
Slyším řev
a okusuji
po částech
Pardubický perník.
Okno je dokořán.
Vezou nemocné
v sanitkách.
Běžná rutina.
Praha není klidná.
Každý pospíchá
a káva rozlitá
říká, že dnes bude bez mléka.
Připadám si jako cvok,
co se honí
za pár grejcarů
a má červenou na semaforu.
Konec.
Únava na obzoru.
A vidina tíživá
v mlze.
Nikdy nebylo
a nebude domů.
Slza kroutí se
a ztrácí se
nevyslyšená v davu.
Jsem anonymní.
Tak umřu a zůstanu.
Zvykla jsem si
v krvi trýzně pojmů.
Sama sobě podám ruku
a báseň se zhmotní
v poslední závěť duše.
Minulost nezní
a barva ztrácí
svůj ret
bez retuše.
Pohladím vnitřní dítě.
Ať přežije.
Tma hoří bez naděje.
Přečteno 103x
Tipy 30
Poslední tipující: mravenec, Jan Kacíř, Misha, Marten, IronDodo, Marťas9, Lionhead, zdenka, Paulín, Ondra, ...
Komentáře (14)
Komentujících (8)