Anotace: Tropický rok je základem pro určení přestupného roku, tedy tvorbu kalendáře.
Přestupný rok
Za čtyři roky
znova a znova,
na svět se dostanou
dvě zvláštní slova.
Někdo má radost,
někdo je zklamaný
neslaví každý rok,
je to minutami.
Těch křížků má
o dosti méně,
prý za to může
matička země.