Probuzení
Probouzí se jaro,
ještě má zalepené očička,
probouzí se pomalu,
sotva rozkvetla první kočička.
Zatím chlad a ranní mráz
říká březnu pane,
pořád jsme v pozoru
co se všechno stane.
Sněženky a petrklíče
už svůj úkol splnily,
na celý rok zavřely se,
první vlaštovku tvořily.
Teď sluníčko, uber sílu,
netlač brzy na tu pilu...
Svádíš stromy k jarnímu šatů,
zaviníš tak letní ztrátu... .
Mrazik ještě berlu nosí
ty vše probouzíš, on to kosí.
Dočkáš svého času brzy,
pak odhodíme teplé blůzy.
Dobře děláš Marti. Je potřeba to tomu počasí vysvětlit, protože nemá rozum. Tolik let už to dělá a pořad si to nedokáže zapamatovat.
Jaro, léto, podzim, zima... co je na tom tak těžkého...:-)
Pěkná.
Přijemný skorojarní den:-*
19.03.2024 07:15:58 | Žluťák
Máš pravdu, holou pravdu, jedna věc mě těší... už se to blíží to teplíčko... Tobě taky hezký den
19.03.2024 08:49:16 | Marťas9