Je veselo pod šibenicí:
místo jen pro nezvedence.
Ze všech stran přichází prosebníci,
pro špagát z oběšence.
Každá s vršíčku přísně shlíží
na lidi hříšné i mírné.
Od města Prahy, až ku Paříži,
do dálky nedozírné.
Bývalo veselo pod šibenicí,
kdo kolem šel, se pokřižoval.
Doma si zapálil lojovou svíci,
a modlitbou na duše pamatoval.