Tam u nás
Tam u nás ranné ľady
ničia kvety, ktoré chcú kvitnúť.
Mráz si chodí tajne na vohľady,
už musí nový život svitnúť.
Tam u nás kvitnú tvoje ústa,
i, keď ráno býva chladno
hoci dotykov je spústa
mnohé padnú na dno.
Tam u nás rána sú jasné,
keď horí ranná zora.
Dunaj spieva si krásne,
piesne svetiel mora.
Tam u nás myslíš na mňa ešte,
rosa tlmí nežné slová.
Večer unavená zatína päste:
„Túžby sú ako hviezda nová.“