šel jsem
deštěm skrápěným lesem
a tam
u potoka
hrála dívka na klavír
okolo rostlo kapradí
stěny hudebního nástroje
byly pokryty mechem
nánosy přírody
ubíraly na zvučnosti...
ona pravila: ,,musíš
si to představit
v koncertním sále,,
a já: ,,mně
to takhle vyhovuje,,
zpomalila
zjemnila prstoklad
a zeptala se: ,,uprostřed lesa?...,,
přistoupil jsem blíž
a zahleděl se
do notové partitury
bylo zjevné
že se brzy
přidají další nástroje
kromě notových řádků (které
prozrazovaly budoucnost)
tam bylo napsáno
že je dekadentní
milovat se na klavírním křídle
viděla
že jsem to četl
něco si u toho broukala
pozoroval jsem ji
z jejího výrazu
bylo znát
že za jistých okolností
by pravidla porušila...
U tvých textů je jasný rukopis toho, že nejen ženy mají svou přitažlivost ..
26.03.2024 09:14:24 | Vivien
Idylka;-)
24.03.2024 12:36:08 | Žluťák