Potkala jsem báseň
Anotace: Barevnost života 2023
Potkala jsem báseň.
Byla v ní vášeň i planul stud.
Stála v předměstí
a nevnímala hluk.
Jazyk tancoval v průměrnosti.
Byla odkrytá i vlahá.
Bílá, rudá i neonová.
V oku hrst pomněnek.
Prostota s něhou vzpomínek.
Začala jsem číst
a zažehla její plamínek.
Slova jsou ráj.
I když bloumá vnitřní žal.
Zapisuji si jí
na píšťalu
v duši květů katedrál.
13.02.2023
Přečteno 88x
Tipy 34
Poslední tipující: jort1, Misha, Jan Kacíř, Chane, o3_gambit, Iva Husárková, Paulín, Tomcat, Anfádis, fisus, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)