Jednou jsi dole, pak nahoře,
počítáš schody co mizí,
úrodné pole se rozoře,
a všechno známé je cizí.
Za noci hodiny zpomalí,
vlečou vůz tíživých myšlenek,
zoufale naráží do skály,
po cestě bez zpětných jízdenek.
S rozbřeskem slunce tmu rozpouští,
v paprscích úlevu shodí,
rozsvítí krůpěje po poušti,
s nadějí pískem se brodí.