Rybáři na loďkách
sítě si chystají.
V rákosí kachny
oběd svůj hledají.
Slunce hladinou si plave.
Vlahý vítr vane.
Plachetnice líně plují vodou.
Parník si zahouká na pozdrav
krajinou pálavskou.
Na úbočích kopců sladké víno zraje.
Ach tou Pálavou jít
jít sám, s myšlenkou jedinou.
Tu narodit se, žít a umírat.
Vskutku krásný kraj.
Mám to tu tak rád.
Ach,
ta Pálavská jezera...