TICHO
Ležela v trávě,
aniž by chtěla,
plaňkový plot
hodil na ní stín.
Tichu se nechtělo
z pod jejího těla
uhnout pod slunce,
jako pod ruku.
Nohy jak vějíř
lehce rozprostřela.
Uvízl v ní jak
vůně nad vodou.
Že klopýtl o stín
vědět nemusela.
Objala ticho jak
závrať strop.
Hltal ten klam
jenž plul tichem
a sevřel ji,
jak prsten drahokam.
29.3.2024