Podvečer kloní se ke spánku
kukačka počítá roky
chladivé vůně vpletené do vánků
vítají soumrak jenž tichými kroky
prostírá samet mezi nás
tak lehký
že znavil co po očku hýčkal
a pastýř co září
jak stříbrná svíčka
usadil se mu na řasách
dobrou noc
špitlo mezi světy
jako když tikne v hodinách