tak světle námořnické krčmy bují
do noci se roztřásajíce
a převrácené bečky pivní
mlčky stojí coby stolky karetní
a v kostky kdosi silně hází
hraje, prose pomoci
můry kol omšelé navigační lucerny
a tlustý hostinský čpí česnekem a uzeninou
obrazy po stěnách se tupě komíhají
výjevy jejich se rozpomínají
na africké tanečnice
na indické koření
na karibské rybolovy
na eliášův oheň v ráhnoví
smutně vyhlíží ta stará krčma
dobrota sama a poslední zakotvení
jistota v bouři
poslední i první láska
opuštěná stará dáma