Ptá se tichý vánek,
zdalipak už víš,
že hlídá tvůj spánek
stará kočka a malá myš ?
Jim trochu mléka dáme,
kde mají svou skrýš,
tvé dávné dvě známé;
stará kočka a malá myš.
Ty dvě se spolu znají,
někdy je uslyšíš,
jak si spolu hrají;
stará kočka a malá myš.
Jedna druhou střeží,
pak možná uvidíš,
jak vedle sebe leží;
stará kočka a malá myš.
Kočky myši loví,
v to stěží uvěříš,
vedle sebe, že si hoví;
hravá kočka a veselá myš.
Tom a Jerry hezky česky...
Líbí se mi to. Líbí se to tý kočce a myši? Řekla bych, že jo...aspoň v týhle hravé báseňce:-)
Ale tuším skoro bajkovej přesah:-):-):-)**
02.04.2024 15:07:23 | cappuccinogirl