Tulipány jsou jako řeka plynoucí do dálky
v červené a žluté září.
Mlýn točí hodiny, staletí
nerušen plameny pod ním.
Tulipány jsou lodě plující oblohou
a v červených dlaždicích se zrcadlí
květy naděje, víry a lásky,
zázraků světa.
Holandsko - život v květinách
a lodě plující v modrém moři.
Tulipány od Moneta - impulsy slunečního svitu
v jeho štětci a záři rozkvetlého prostoru.
**************************
Autor: Claude Monet (1840–1926)
Dílo: Tulip fields in Holland (1886)
Galerie: Musée d'Orsay