Sama si tančí
tak krásná a něžná
jarním větrem voní
nové ševelí listoví
do rytmu se houpá
na slova je skoupá
přesto poutníkům napoví
když náruč svou k zemi sklání
a šeptá tiše a něžně
jarem probouzí se země
a kapličky u cest čekají
na pokání