Domov
Mocné hory s obidvoch strán
tu nebo vstáva aj si líha,
uštedrí občas niekoľko rán
obloha hlavu dvíha...
Tu je tvoj domov,
nie som boháč, ani nie som hmotár
pod šírym nebom, v korune stromov
môj celý chotár.
Z večera či z rána,
valašku zatnem do buka
zem má svojho pána
a ten figu núka.
Nebojím sa tmavých hôr a nocí
nevadí im, že som päťdesiat ročný
niekedy hoci
hvizd na prstoch nie je už mocný.
S odchodom slnka, príde hviezd roj
posedím sa na najvyššom vrchu samom,
široký, ďaleký je kraj môj,
panujem si na ňom.
Je opravdu úžasná, mám z ní skvělej pocit a nádherný představy mi při čtení šly hlavou..moc ráda jsem četla:-)**
09.04.2024 17:21:55 | cappuccinogirl