Je jako voda z horského pramene
křehká a průzračná
chvalte Pána že ji stvořil
s takovou něhou
s takovou láskou
...ke stvoření musí být dva...pán a paní...;-)tam se rodí láska a něha...
15.04.2024 17:36:16 | Marten
teologicky mě přepjatá úcta leká, pokud je míněná upřímně... protože cítím že vede k nesplnitelné odpovědnosti. Adekvátní reakce na nekonečný zázrak je sebezničení. Jak říkali praotcové: kdo uvidí Boha zemře. Proto, domnívám se, jsou lidem tak vzácná a užitečná konkrétní Boží přikázání, aniž by o něze a lásce museli přemítat.
To je můj vniřní dojem, jinak básničce není co vytknout.
15.04.2024 11:23:07 | Ezop