Štěstí
Nakupené ticho
jak tma laciná
svíralo prázdno.
Přisedl k ní
jako k řece
za soumraku,
z pod víček vln
odkryla běl, jako
by zvedala sukni.
Zachvěla se stejně jako
každé ráno před svítáním.
Jak hrdlička při vrkání
rozezněl se její klín.
Zvedla obraz ze dna snu,
ale jen prach lemoval
prázdno po něm.
Otevřela okno
jako své srdce.
Musím tu cestu
projít sama.
Hlas měla stejný,
co, ale říkala
znělo již jinak.
Jen vytrvalost
přináší štěstí.
16.4.2024
Je pro mne trochu tajemná Tvá báseň, ale čte se mi dobře a ještě lépe představuje... moc se mi líbí, Blues :-)
16.05.2024 20:14:23 | Helen Mum