Hodiny a čas
hodiny stroj času malý
ukazuje nám kolik je přesný čas
jak je čas neměný a stálý
neměný a stálý
čas je konstanta od počátku
neměnící se stále a napořád
čas má svůj řád
nikdy a nic ho nezmění
přesto je čas stálý a neměný
beze změny
určuje vše na naší zemi
aby nic nebylo beze změny
to vše ovládá čas
ovládá i nás
ovládá i nás
to je čas ...