Nechám obrysy rozplynout
na jiných cestách, pod jiným nebem
než pod kterým jsem tě vyhlížela
a nemění se směr ani hodina
je to jen zdání nekonečných chvil
co bodají v duši - do srdcí řvou
obrysy možností vpíjí se do rtů
do očí, do tebe rozplynou se
pod jiným nebem v jiný den
jednou, podruhé a poprvé...
sub utraque specie naposled
najdi mě a nech …na jiných cestách.
Bernd Streiter, Begegnung