Lidský život
Jsme tady jenom na skok
na malinkou chviličku,
lidský život je vzácný
užijme si jej trošičku.
Máme jenom jeden pokus
kochat se tady na zemi.
Očima hltat tajemný svět,
neskutečnou krásou obklopený.
Sledovat životy jiných tvorů,
být součástí jejich,
štěstí i bolu...
Vnímat jak raší ze země jaro,
sklízet co nám na podzim dalo.
Lidský život je tenký jak nit
při přetrhnutí,
nelze dále žít...
Snad existuje i ten jiný svět,
co o něm slýcháme jenom vyprávět.