Potkal sem laně
oči měly zalité vodou
a březí břicha plná života
je táhla k zemi propjatá
mateřstvím na pastvinách luk
bylo to těžké jarní přivítání
žmoulané úsilím a dechem
v nadějích znatelných
a zvuk
otřel se o trávu
jen slechem
a jako holka
nebo kluk...