A voněly deště na lukách
těch zelených pastvách pro oči
kam sázelo si své drahokamy
sluneční zlaté obočí
kde hřála se tichá pěšina
a potůček mával stébly trávy
aby snad vážka hrdinná
zakroužila let kolem hlavy
na vlasech vánku
výš a výš
pět koček tam předlo
mělo skrýš
pod jeřabinou co už tam není
a květy
ty krásky nespatříš
jen lezavé pozdní rozednění
patníky asfalt beton
mříž
kde voněly deště na lukách
dnes táhne proud do stok
samotíž
Krásná!
19.04.2024 19:08:13 | Žluťák
Ty vůně po dešti jsou dost silný.
Mám rád ty, který poletujou lesem...
18.04.2024 22:23:19 | Robin Marnolli