Sluneční doteky
padají do řeky
jako list javoru
do řeky zimní
do vody ve spánku
padají z červánků
a nikdo jejich pád
víc neovlivní
jen
v hospodě u Rota
kdekdo se chechotá
dotekům života
na dně té břečky
lezou si do uší
chlastaj a netuší
že jitřní povodeň
stáhne je všecky