V příšeří večerních balkónů,
smáčených vlhkostí jara,
ladění stromoví do tónu -
barev, se okvětí stará.
Vzduch nese hedvábí příslibů,
ozvěnou ptačího křiku,
mraků stín větrných pohybů,
odrazem šedí chodníků.
Smráká se a den se černí,
usíná s nocí čas minulý,
motýli lampám svým věrní,
těla se s něžností přitulí.