V mrazu bílé pláně
nastal konec příběhu
Vzhůru hledí ze sněhu
oči mrtvé laně
Prázdná doba denní,
příliš slabo k odporu
Ocel místo obzoru:
žádné nebe není
Vítr, keř, kraj cizí,
kdesi letí vran hejno,
všude chladné lhostejno
Stopy kopyt mizí