Jdi podél řeky
a na konci postav svíčku.
Na konci čeho?
Na konci cesty postav svíčku a zapal.
Potom jdi zpět
a na začátku zapal druhou.
Tak to dělej stále znovu a znovu,
vždy zkrať cestu o jistou část.
Všimni si, že konec i začátek se přibližují.
Až konec i začátek splynou v jedno
a ty staneš přímo uprostřed,
zůstaň potichu
(jako ta zapálená svíčka)
a vzpomeň na vše, co jsi cestou
ztratil
pošlapal
zabil
zahodil
opustil
a získal
Připomíná to metodu půlení intervalu naruby. V každém případě je vhodné intervaly krátit. ...ale zastavit se??? Naštěstí se začátek a konec limitně blíží neznámu.
23.04.2024 08:33:07 | Jan Kacíř