Už zase z nebe prší slzy
Vpíjejí se do země i do zdí
Lidé schovávají se, aby nepromokli brzy
Přes záplavu deštníků nikdo do nebe nehledí
Stačí jen hlavu zvednout a podívat se
Kdo je ten, kdo slzy roní
Ten, kdo věřil, že vtisknout život člověku vyplatí se
A že jeho výtvor tento dar ocení
Stvořitel se však těžce zmýlil
Člověk sám proti sobě se postavil
Chamtivost, zlobu, nenávist rozšířil
Kdy má přestat však stále nepochopil
A tak z nebe opět slzy prší
Nářek shůry však nikdo nevyslyší
To je dobrý v metafoře na lidské vlastnosti, které bohužel člověk potkává po cestách a je mu z toho smutno, správně jsi se k tomu postavil, tvá tvorba je přemýšlivá s vlastní úvahou nad lidskou spolecnosti, která nemá klíč před záchranou vnitřního jádra společnosti
21.04.2024 17:21:15 | mkinka