milovat druhého je dobré, ale není dobré bytostně se vázat na člověka, nýbrž na Boha, který jediný může hodnotu člověka znát a v jeho sebevnímání stvrdit. Ta nebezpečná závislost na druhém je v básni vyjádřena výtečně: Druhá osoba mě opustila - zřejmě jsem asi špatný člověk... To je blud, omyl, ale přesně takhle opouštěný usuzuje, vyjádřené je to výtečně.
23.04.2024 08:23:04 | Ezop