držím se světu v zádech
a na jediný nádech
se umím vrátit ze sna
má kůže vodotěsná
je kouzlo starých časů
kdo ocení tu krásu
když v slunci mění stíny
každý den znovu jiný
jak strom, jak voda v řece
pevný a živý přece
mi do paměti ryje
své zvláštní symfonie
jak štětce mistra Bosche
knot v lampě Světlonoše
hrot Longinova kopí
jak voda, když se topí
v záplavě vln a hlubin
nevybroušený rubín
co v krvi světa hoří
jsem sekera, co tvoří
krov zítřka vlastní viny
každý den znovu jiný...
takhle "bohatou" báseň stvoří jen stejně "bohatý" člověk... je mi ctí, Mariane:-)**
25.04.2024 11:12:34 | cappuccinogirl