před sluncem skrytí
pod kamenem
kam nesvítí
tam hned se žene
slimáků hejno
upatlané
zlo, které mlčí
vždy se stane
tichounce ohýbá
svá záda
leckdy je páteř
skrytá vada
klepeta
nebo kluzké břicho
a místo slov
jen vlhké ticho
i oni mají
svoje místo
a úkol
aby bylo čisto
a nás
to vzhůru k slunci žene
nevíme
co je pod kamenem