Anotace: ....
v záhybech temných stínu
hřeji se na výsluní
zahradou starých splínů
žíznivý lezu k tůni
vyprahlý jazyk pátrá
po vlhkém chladu rosy
všechno prý v čase chátrá
a můžeš, jak chceš prosit
omámen z omámení
uprošen do sytosti
pro Tebe to nic není
tím přivádíš nás k zlosti
máme být proto šťastni?
pro každou drobnou změnu?
„Kam mě to vedeš pane!“
„Má strach a cítím tíseň...“
já s Tebou nikam nejdu
tak odejdi a zhasni
v tom zaplaví mě světlo
jak byl bych s tebou mísen
jak vracel bych se domů
snad po tísící znova
vzpomínka jako nová
ač v rozervaném šatě
álejí uschlých stromů
alejí slz a nářků
ač nechtěl,
dal jsem v sázku
často jen pro přetvářku
pro jednu dávnou lásku
a smysl pro nadsázku
teď nechci vůbec nic
však jindy zase všechno
„Tak co mám dělat Pane?... Pane?“
"Mlčíš! No,... to seš celej Ty!"
"Dál takhle by to nešlo!"
já,dávám smrt svou v sázku
ty rám jsi bez obrázku
život je láska v kvásku
a nebo taky ne
Tak mi při čtení myšlenka na pana Skácela a jeho Píseň o nejbližší vině .. je studánka a plná krve .. a každý u ní jednou stál .. a bál se ale neubál ..
26.04.2024 21:17:16 | Vivien
Děkuji Viv za myšlenku, ale Mistr Skácel je pro mne absolutně nedosažitelný fenomenální vzor
měj se úžasně
č
26.04.2024 21:40:36 | čenda pekař
já myslím Čendo, že... no, jaktěživ jsem plíseň v kvásku neviděla, jen teď nevím, jestli jsem jen měla štěstí? jestli by jen nepotřebovala víc času? ale nějak to ve mně vzbuzuje naději...;)*
26.04.2024 21:09:15 | Sonador
neboj světlo stále svítí
:o) č.
26.04.2024 21:41:43 | čenda pekař
nebojim, protože ho vidím... děkuju za Tebe*
26.04.2024 21:44:04 | Sonador