Jedna slza
Jedna slza bráni mi výhľadu,
z jednej sú tisíce
obraz pohľadu
zanikol v mračnách chumelice.
Nechaj, nechaj mi moje žiale
nechaj mi môj nárekov múr
posledné ideále
odniesol trubadúr.
O posledného pútnika prídeme
iba prach po nás ostane
posledné ľudské plemä
plakať raz prestane.