Viděl jsem
viděl jsem ženu, matku i pokoru.
Na klíně úsměv a negližé v projevu.
Snil jsem o ní a bylo mi do zpěvu.
To jaro má chuť i příslib úsměvů
a obrátila se v úžasu.
Paní spisovatelko co máte v plánu?
Lásku hochu,
protože o ní se píše málo.
A proč?
Každý jen mluví
a neřekne,
co ví.
To lůno matky Země
má často hrad Karpat tajemný.
Jsi milý.
Kolik Ti je?
Já už jsem stará
a učím se hmatat do přístroje.
Ty jsi mládí,
co šlape do naděje.
Život je někdy kláda,
ale vítr ty rosy matky Země rozevlaje.
Pišme
křehce
svižně
ladně
v
těle
Páně.
Dám Ti úsměv
do Tvé dlaně
a věř,
že básně jsou pochodní
a mladí oheň,
co má křest dní.
Víš to je báseň osobní.
Nezamiloval jsi se do ní?
Jsme spisovatelská rasa
a to se nezmění.
Ach, drahý.
Přečteno 70x
Tipy 31
Poslední tipující: Jan Kacíř, Misha, mravenec, Martin Kredba, Paulín, Tomcat, Marťas9, kozorožka, IronDodo, Psavec, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)