Slnko zlaté
Slnko večne staré
nezmenené
ozdobí tváre
dlhé tiene
dáva nové lúče
sestrám, bratom
odomkne tajné kľúče
vládnuť bude zlatom.
Veľký lesklý omam
láka lačné oči
podobným slovám,
len sa točí
v slnečnom svite
stavia nám mosty
túžby čisté
k tejto skutočnosti.