byl svět
v něm stín
a v stínu hrad
a v hradě síň
a v síni snad
sto dveří
dá se říci vrat
a každé jinam
mohly vést
do světů
kde se smělo snít
kde kvítí kvetlo
však v něm had
a v hadu zub
a v zubu jed
kdo ví
jak skončí
tenhle svět
až zvadne květ
až přijde hlad
No to koukám
si broukám
pod vousy, potichu
moc dobré, ostychu
netřeba
svět zvládne vše..dareba
05.05.2024 21:41:02 | poeta
Až prijde hlad,
tak snad,
jako první padne ten had,
a byť je malinký,
z jeho pečínky
svět bude nasycen.
Tak ze zla
bude dobro zas,
aspoň na nějaký čas...
Skvělá báseň:-)*
04.05.2024 23:29:52 | cappuccinogirl