Rukou's mi zamávala přes ulici,
přes chodník, cestu, přes stromy.
Tam popelář válí plnou popelnici,
a přitom se usmívá, jako my.
Město je plné ptačího zpěvu,
Slunce je láká z jejich hnízd.
Ty radostí strojíš se do úsměvu,
i přes koruny stromů dá se číst.
Sejdem se spolu před tvým domem,
platí to, jak jsme se domluvili.
Pod mladým lipovým stromem;
tam jsme se poprvé políbili.