Asi...
Asi začínám stárnout
začínám více vzpomínat.
Na krásné dětství,
zamilované mládí,
ve skromností vytvořené žití
probojované k normálnímu živobytí.
Vše mělo své kouzlo,
i ty dluhy na domě.
Naučili jsme se žít
skromně a pokorně.
Tyto obě slova
však překvapilo zdraví,
neuneslo tíhu,
že se pořád něco staví.
Tak jen zvolnit tempo
do důchodu daleko
zdraví je třeba šetřit,
aby se nás neleklo.