Večer se vkrádá do přístavu.
Maják světlem svým zdraví
lodě, která se kolem něho plaví,
a do dálky posílá o sobě zprávu.
Moře se zrcadlí úsměvy hvězd
a zpívá si společně s příbojem.
Rybář starý na člunu svém,
hledá zpět, tu správnou z cest.
Světlo majáku k břehu jej vede,
cestu si hledá podle skal.
Ještě se nestalo, aby ztroskotal,
a motor lodi, jak tygr přede.