Smysly
Lidské tělo dostalo nabídku,
několika smysly
obohacenou nadílku.
Mít dobrý čich,
přivonět ke květů,
jídlu, vínu, či vypranému svetru.
Mít chuťové buňky,
poznat v puse
hořkou, sladkou a kyselou větu.
Mít v prstech cit,
dotknout se hvězd
vychutnat dotyky spousty cest.
Mít zrak jak rys,
vnímat krásu světa,
zvířát, lidí a vzrostlých bříz.
Mít dobrý sluch,
slyšet ptáčka zpívat,
stromy hýbat, čmeláka létat.
Děkuji Bože za tyto dary
že cítím, okoštuji, slyším
vidím a hladím.
Krásná, Marťásku, a tvá zmínka o chuti ve spojitosti s větou je úžasná:-) Moc se mi to líbí.
10.05.2024 10:20:32 | cappuccinogirl
Děkuji milá Cappu, někdy ta slůvka chtějí sama na papir, někdy je v té hlavě musíš hledat...
10.05.2024 11:58:39 | Marťas9