Mínusy a plusy
I v životě jsou znamínka
čast z nich nám dala maminka.
Předala nám i plusy jiné
chovat se hezky, taky mile.
Bohužel jsou i znamínka
kde v hlavní roli je záminka.
O ty se přeme, čí pak jsou
viníci se jen tak nenajdou.
Občas se najde rovná se
časem všechno srovná se.
Tak honem do těch úkolů
dělat je hezky pospolu.