Srneček
Hrajeme si na schovku
ja pikám, ty se skrýváš,
růžky ti trčí vysoko
dělám, že tě nevnímám.
Schováváš se v trávičce
skrývá ti jen hlavu,
že máš větší parůžky
vyčnívaš hezky z davu.
Máš štěstí, nejsem myslivec,
tvá přítomnost mě těší.
Jsem ráda, že tě potkávám
v létě, v zimě, i v dešti.