Do staré zahrady mlha se vkrádá,
dnes poprvé ji zvědavost nedá.
Chtěla by spočinout a byla by ráda
chvíli sama, i, když ví, že Slunce ji hledá.
Přiletěl vítr a mlha se bez spěchu zvedá,
přes plot zahrady líně se převaluje.
Slunci se vyhýbá, chladná a bledá,
spolu s větrem, kraj celý obepluje.
Někdy se v zahradách skrývá,
pak vpluje do polí, mizí v dolinách.
Občas sedá si a odpočívá;
často zjeví se, jako bys hůlkou mách.
Krásná báseň, někdy každej potřebuje bejt chvilku jen sám se sebou:-*
14.05.2024 09:48:32 | cappuccinogirl