Máj, máj

Máj, máj

Anotace: -

Máj, máj

Máj, máj
počuť dýchať kvety
slnko núti chodiť na výlety
lúky, hory háj
ako ten čas letí.

Za mestom vzdychajú topole,
keď vietor šumí vanie
čas lásky - milovanie
jar vchádza na pole.
Splní každé prianie.

Koberec kvetou na lúke vystretý
poézie v duši slov tisíce
pospája máj do nádhernej kytice,
na tvári, láska, kvitnú ti.
Krásna si velice.

Máj je najlepším záhradníkom
oblaky svieže, ovce belavé
túlajú sa po Trnave
je našim zvykom
zaspať po jarnej únave.

V modrej diaľke slnko vstáva
pretiera oči ospalého žitia,
noc o svetlo rozbitá
na kompase, ihla váhavá,
svitá, svitá!

 

Autor IronDodo, 15.05.2024
Přečteno 64x
Tipy 19
Poslední tipující: Pacik, Žluťák, jort1, Kan, Anfádis, Psavec, Ondra, Marťas9, cappuccinogirl, zase já, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám moc ráda tuhle tvou obraznou poezii, nedokážu definovat, ale připomíná mi něco, s čím se už často nepotkáš, je svěží a čistá...**

15.05.2024 11:40:03 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí