Neboj se a pojď

Neboj se a pojď

Anotace: Výběr ze starých pověstí

Neboj se a pojď
Výběr ze "Starých pověstí Vranickových"
"Vítr se zdvihá"
A spolu s ním vlasy mé
Se střechou vejminku
V bouři
Ocelovým lanem staženou
Dívka jméno Ema hurikánu dá
A co mě?
Mě že nedá?
Jdi za ní
Řekni si
O touze a snění
Co vše změní
Likvidátor pojišťovny Schwarzenegger, marně hledá dům
Základy
Střechu
Mě i Tebe
Zmizelas navždy z jeho bloku
V hurikánu oku
Jen já vím
Bylas?
Nejen té noci
Mou
Křičela si
To ne strachy
Ani ze spaní
Milování
Milovaní
To byla ta rána
Přišla rána
Viděla nás vrána
Z parapetu
To ona to rozkecala
Tady i tam
Kde komu
A přišel dopis zvací
Na kontrolu daňovou
A hrabaly se v peněžním to deníku
A nikde mi tě v něm nenašly
Bylo to na mašli
A tak jsem provaz konopný
Přes trám přehodil
A smyčku katovskou uvázal
Stoličku přistavil
A zazpíval spolu s Tučným
"Pověste ho vejš, ať se houpá
Pověste ho vejš, ať má dost
Pověste ho za Ell Paso
Ať ví, že tu byl nezvanej host"
Když tu náhle táhlé siréna zahouká
Do krytu tvorové i vy volové
Schovat se běžte
A teď jsem zaživa pod sutí pochovaný
Přestože slušně jsem byl vychovaný
Zde gesta ani vesta nepomůže
Za to pes Alan
S mrtvolným dechem trosky prohledá
Najdou mně i vyhrabou
To ne dnes
Ani zítra
Byla to šichta
A taky hrozná rychta
Omdlel i hrobník
Spí na slamníku
V zimníku
A z láhve rumu
Zbyl jen obal
"Zbal si to svý ráno
Šlapej dál
Táhni ke všem čertům
Tohle ráno mohlo by bejt dost zlý"
Duha
Už druhá
Tento týden
Měsíc
Maminkou
Tatínkem
Budete
Hlásí odborník
Prý čáp přiletí
A vzpomenu si na košíček v proudu řeky puštěný
S dítětem
Jak se to dělá s lahví, dopisem a špuntem korkovým
Byl by to pohádky konec
Kdyby zazvonil zvonec
Byla to jen parodie
Na ty melodie
A mé alotrie
"Bzum bzum
Komáři se ženili
Kapku vína neměli"
Pomrzlo
A "říkal to Jim Bridgen"
A může za to Servác, Pankrác a Bonifác.
Co přišli nezváni a dříve
A já teď nad pecí, komínem krematoria letím
Mihotám se ve vzduchu
"Vzhůru k výškám"
Jak zpívá Vondráčková
"Neboj se a pojď"
"Nechám tě zmizet.
A budeš zmizelej"
A už vůbec ne veselej.
Autor umělec2, 16.05.2024
Přečteno 53x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zatra ale tahle je zvláštně super:-)*

16.05.2024 11:09:09 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí